Sjuk

Hej på er! Behöver jag ens nämna att dom senaste dagarna inte varit speciellt bra? Först rasade humöret helt, orkade inte göra något alls. Sen fick jag någon slags magsjuka så inte kunnat äta eller nånting. Är fortfarande inte helt frisk heller men hoppas på lite mer ork idag. Ska försöka kliva upp från sängen och testa äta något nu. Återstår ju att se hur det går med ben som spaghetti..
 
Just nu:

New in //

Hämtade ut två paket idag. Där i fanns mitt basketlinne från Adidas, keps från Diamond Supply och sockar från Huf. Jag är riktigt nöjd med allting! 
 
Varit lite dålig uppdate eftersom min dator har hängt sig helt och hållet. Jag kan knappt ha uppe spotify ens. Ska därför beställa en ny speldator imorgon. Har inget sommarjobb eller nånting men har lyckats göra en deal med mamma, haha perfekt! Visar er vad det blev för någon dator imorgon. Nu ska jag lägga mig, sov gott allihop <3
 

Happy mother's day

Godmorgon på er! Jag vaknade alldeles nyss efter bara 4 timmars sömn. Trots det ska jag börja fixa mig nu och sen ta cykeln till affären för att köpa en present till mamma. Ni har väl inte glömt bort att det är morsdag idag? förhoppningsvis inte :) Uppdaterar mer när jag kommit hem, ha det bäst så länge!
 
 
 

Husby & Rinkeby brinner (Bängan Lagerblad) gästas av Dani M

Bängan må ju vara en av dom skönaste personerna som finns, haha åh så underbar! Har ni missat dom andra avsnitten finns dom på Basementalitys youtubekanal och den hittar ni HÄR!
 
Bängan for president!

Good Life

Eey! Gårdagen var verkligen superbra! Låg i solen i flera timmar, fick ordentligt med färg och avslutade kvällen med en tur på longboarden. Nu ska jag käka lunch sen lägga mig och mysa i solen igen :) Just sådana här dagar känns allting tusen gånger enklare. Lägger upp två bilder från igår så får vi höras lite senare, hoppas alla har lika bra väder som här! Puss
 

Stockholm brinner

Tror dom flesta har hört om vad som händer i Stockholms förorter just nu, om inte så googla det.
 
Måste bara börja med att säga att jag förstår dom fullt ut, jag förstår varför dom gör det. Sen är det kanske inte rätt sätt som dom agerar på men det är en helt annan sak. Man kan inte lägga hela skulden på folket i förorten när det inte är där problemet sitter. Så istället för att döma folket rakt av försök att förstå. Se det från andra vinklar är det som skrivs i media. Ken Ring har skrivit en artikel i DN om detta. Jag har tagit ut några citat och ni hittar en länk till hela artikeln där under. Läs och ta in!

"Men i dessa förorter har jag och många andra också levt som om vi levde i en polisstat. Det är en dold verklighet som jag och andra svenska hiphopartister försökt beskriva i flera år. Jag har blivit misshandlad och kallad ”neger” och själv hållit i stenarna som kastas. Folk måste inse att vi också existerar. Jag valde att föra kampen vidare med min penna. Men dessa ungdomar ser inget annat sätt att göra det på än med stenar. Det är fan dags för makthavarna att reagera och låta oss vara en del av Stockholm och Sverige på riktigt. Det är tragiskt att inte förrän nu så skrivs det om vår situation i betongen."
 

"I dag är hiphop och vår kultur en del av allt i Sverige. Det startade med några grabbar och en dröm. I dag är den uppfylld, mycket för att de en gång i tiden gav oss en chans genom att öppna en musikstudio med statliga medel för många år sedan. Dagens politiker borde ta lärdom från sina föregångare.

Vi lever i en förändrad värld och ett hårdare klimat. Sluta trycka ut oss, välkomna oss med öppna armar. Först då kanske frustrationen lägger sig."

- Ken Ring

 

Hela artikeln finns HÄR: http://www.dn.se/kultur-noje/musik/ken-ring-en-grans-har-byggts-vid-tullarna-runt-stockholm

ken-ring-marko-holmgren-01-L

 

 


Beställt lite nytt!


Nytt: Keya - Maria

Hade faktiskt inte hört talas om Keya innan. Men både låten och musikvideon är riktigt feta, kolla in den här under!
 
Producerad av Severe Beats | www.severebeats.se
Regissör: Mark Ambervill | www.ambervillfilm.se
Creative Director: Martin 'Lyrical' Thalström | www.thisislyrical.com
NBS Records 2013 | www.nbsrecords.se

Den efterlängtade videon till Keya's debutsingel 'Maria' är nu här! Förortsramsan som blev en låt blir nu en musikvideo. Regisserad av Mark Ambervill utspelar sig videon i Husby och gästas av bland annat Finess från NBS samt Rojen från rapkollektivet 'Krabban'.

Följ Keya via 
http://twitter.com/keyaturan - http://instagram.com/keyaturan -http://www.keyaturan.se/

Godmorgon!

Hej på er! Fick migrän igår så hela dagen gick åt till att vila/sova typ. Riktigt jobbigt! Nu verkar den iallafall vara borta så ska beställa grejerna idag istället. Skriver det här från mobilen, har aldrig testat det faktiskt så har ingen aning om hur inlägget kommer se ut haha :) Ska fortsätta kolla tv en stund innan jag kliver upp från sängen så vi hörs snart igen, puss!
 

Messed up

Shoo! Har suttit och försökt skriva ett inlägg i säkert en timme nu men det går inge bra alls haha! Har egentligen inte gjort något speciellt igår, satt och ritade i flera timmar för att rensa tankarna. Det var ändå kasst väder så spelar inte så stor roll. 
 
Idag är en bättre dag för imorgon får jag lön, woho! Därför ska jag knalla iväg och hämta ut ytterligare ett paket om en stund och även beställa hem lite mer saker. Visar er vad det blev sen :) Lite smått rörigt inlägg så avrundar här, ha det bäst så hörs vi senare!
 
 
 

Vad vill DU läsa om på bloggen?

Vad vill DU läsa om på bloggen?
  
pollcode.com free polls 

Tips till balen kanske?

Ett litet tips om man inte trivs i vanliga klackar är att ta på sig sneakers till klänningen, kan låta konstigt men jag tycker det är riktigt snyggt! Ångrar att jag inte tänkte på det förra sommaren när jag gick min bal. Drog på mig min balklänning tillsammans med mina Nike Dunk Sky High, tycker det blev riktigt fräscht och det är absolut något jag kommer köra på i sommar. Fast kanske lite mer vardagliga klänningar då :)
 

Godmorgon!

Var ute hela dagen igår därför blev det inte så mycket uppdatering som jag tänkt. Äntligen har sommaren hittat upp till Norrland också! På kvällen tog jag en cykeltur med lillebror som slutade på 1 mil, den tog verkligen död på mig så somnade redan 9 på kvällen haha! Hämtade även ut paket som jag tänkte visa er strax innan jag drar ut i morgonsolen, riktigt varmt redan nu :)
 
Glömde att fota igår så ni får en bild från i torsdags :)

Videopremiär: DaCosta feat. Näääk - Kommentarer

Ingen vet hur glad jag blev över att musikvideon till Kommentarer kom ut idag. Den är riktigt tung! Hade i och för sig inte förväntat mig något annat heller, DaCosta och Näääk levererar alltid.
 
Nu ska jag plocka fram min longboard och dra ut på en tur i solen. Den här låten lär garanterat finnas i hörlurarna. Lyssna och njut folks! 
 

DaCosta Feat. Näääk - Kommentarer on MUZU.TV.
 

MUZU.TV träffar DaCosta on MUZU.TV.
Lägger även in en intervju med DaCosta

Inspiration

Alla bilder är lånade från Tumblr

Little miss sunshine


Livet blir bättre - Ken Ring

Innan jag drar ut så måste jag bara tipsa om ett avsnitt av serien Livet blir bättre där Ken Ring är med. Det sändes på tv i måndags och jag har hunnit se det säkert 5 gånger sen dess, haha! Kan säga att jag har alltid gillat Ken men jag har ännu mer respekt för honom nu än innan jag såg avsnittet. Så har ni inte redan sett det lägg ner 40 minuter av eran tid och gör det nu!
 

Ny bloggdesign

Godmorgon! Eller dag kanske? Som några av er säkert har sett ligger den nya bloggdesignen uppe nu. Om något skulle se konstigt ut är det bara att testa uppdatera sidan så ska det funka! 
 
Nu ska jag hoppa i duschen och sen dra ut en sväng. Vad jag hittar på resten av dagen återstår att se, det enda som egentligen är bestämt är kärleksattacken klockan 5 och gå förbi solariumet en sväng. Kan nog bli rätt bra ändå :) Uppdaterar mer när jag kommit hem, ha det bäst så länge!

Bo i sthlm i sommar?

Shulululu! Jag har kommit på värsta bra idén, enligt mig själv då haha! Är så sjukt sugen på att hyra en lägenhet i Stockholm i sommar och bo där typ 1 månad. Hur fett vore inte det?! Men då krävs det självklart att nån följer med för jag kan inte bo 115 mil bort ensam. Så om någon som läser det här vill följa med tycker jag ni ska skicka iväg ett meddelande DIREKT! :D 
 
Just nu sitter jag och försöker komma på hur min nya bloggdesign ska se ut, den dyker upp antingen ikväll eller imorgon beroende på hur snabbt jag blir nöjd. Ha tålamod, detta kommer bli riktigt bra! :)
 

General Knas - 1000 Bitar [Officiell Video]

Hej på er! Somnade direkt jag kom hem från gymmet imorse sen vaknade jag inte fören 10 på kvällen, haha! Sen dess har jag ätit. Det fick bli apelsin, vattenmelon och banan med kesella sen tog jag även lite päronfilm med havregryn till. Har även spelat med David och nu ska jag fortsätta sova en stund så uppdaterar mer senare, tänkte bara säga att jag lever. Ha det bäst så länge! 
 
Bjuder på en riktigt skön låt med General Knas också. 

Nu kör vi!

Hej på er! Som några kanske sett så har jag äntligen kommit igång med träningen igen. Det första steget i rätt riktning blev en squatchallenge på 30 dagar vilket betyder att jag ska göra ett visst antal squats varje dag i en månad, antalet ökar för varje dag som går och var 4:e dag är vilodag. Kan säga att squats är riktigt bra om man vill träna upp låren/rumpan, började igår och har otroligt mycket träningsvärk idag haha! Men det betyder ju bara att träningen ger resultat. Riktigt skönt! 
 
Lite senare idag (måndag) så blir det gymmet för ett rygg- och magpass. Jag är redan taggad! Klickade även hem nytt proteinpulver och en shaker nyss, woopwoop nu kör vi!! Kommer att hålla er uppdatera kring träningen, även visa progressbilder med några veckors mellanrum. Hoppas att ni är likade peppade som jag på det här!
 

KWAAI - Badman (Official Video)

Så himla många duktiga människor med i denna låt. Cleo dödar och hur skön är inte Syster Sol på refrängen?! Bara kärlek!
 
Featuring Syster Sol, Driemanskap, Mofeta, Kristin Amparo, Cleo & Kanyi

Produced by Khosh
Photography by Luke Daniel ( http://lukedanielphotography.com )
Edited by Neil Wigardt ( http://wigardtmedia.se )

Recorded in Mo Fire Studios by Khosh, 2012
(P) & © 2013 Musikföreningen Spiderdogs

http://www.kwaai.nu

Frågor kring flytten

Ska du flytta till luleå igen? Vad ska du gå för linje? Jag börjar i luleå till hösten och jag är redan så nervös så jag dör. Det kommer bli jobbigt i början, men jag hoppas att det blir lättare senare! Har du några förslag för första skoldagen?
 
Fick en kommentar som såg ut så här så jag tänkte fortsätta skriva om det här med flytten. Ja jag ska flytta till Luleå igen och ska gå på samma skola å linje som förra året, Estet media på nti gymnasiet. Jag trivdes riktigt bra på den skolan så ser ingen anledning till att byta och estet är den enda linjen jag kan tänka mig gå just nu.
 
Och precis som du skriver så kommer det bli jobbigt i början men det blir faktiskt bättre. Grejen med min flytt var att jag mådde kasst redan innan vilket gjorde att jag inte klarade av att vara i skolan, då lärde jag inte känna folk så bra som jag borde och det blev överdrivet mycket ensam tid. Det hela blev till en ond cirkel och jag mådde ännu sämre. 
 
Sen så åkte jag hem varje helg också och det var väl inte det allra bästa att göra i början. Istället borde jag ha stannat kvar i Luleå under helgerna och vant mig vid stället och umgåtts med folk, inte rymt därifrån haha.
 
Så dom tips jag kan ge utifrån det jag skrev är väl att var i skolan varje dag, umgås med massa nytt folk och åk inte hem varenda helg fören du känner dig hemma i Luleå. Då blir det liksom en dålig sak att åka tillbaka till Luleå. Skulle du ha fler frågor är det bara skriva till mig så ska jag försöka svara så gott jag kan. Vill du så kan vi ju umgås i Luleå, typ hjälpa och peppa varandra :)
 

Stress remixes

Tänkte bara tipsa om att AM43 remixen nu ligger ute på spotify, även Lilla flicka Stress remixen. Favoriten är nog Lilla flicka faktiskt, hade gåshud genom hela låten. Helt underbar! 
 
Har ni någon favorit? :)

Nytt: SödraSidan - Vårt sätt

SödraSidan levererar med en riktigt tung låt, hade faktiskt inte förväntat mig något annat heller. Lyssna och avgör själv!
 

Flashbacks

Eftersom jag snart ska flytta igen började jag kolla tillbaka på gamla inlägg och bilder från förra gången. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte kändes jobbigt att läsa och se allting. Får tillbaka den där klumpen i magen som jag hade då. Jag mådde inte bra innan jag flyttade då och jag mår inte bra nu heller, så hur ska det ens gå? Jag vet att det är de rätta för jag har inte ett skit kvar här annat än familj då. Det sista året har inte varit något annat än en kamp mot mig själv att ens orka öppna ögonen och ta sig upp från sängen på morgonen. Varför? Jag mår kasst.
 
Vet mycket väl om att jag skrivit att jag ser framemot detta, det gör jag absolut eftersom det ändå är en slags nystart jag behöver. Men att jag snart måste ta hand om mig själv, en lägenhet och dessutom skolarbeten gör mig stressad. Inte nervös och ovetandes som förra året utan bara stressad. Det är ett riktigt stort ansvar och hur jag mår gör det inte bättre. Tror inte jag insåg hur kort tid det är kvar fören jag skrev ut det. Shit 3 månader är ju ingenting.. Men jag ska klara det den här gången, jag ska vinna!
 
En status som jag skrev i september, otroligt jobbigt att läsa igen.

Inspiration

Alla bilderna är lånade från tumblr

3 månader kvar!

Anledningen till att ni inte hört nästan något från mig sista veckan är att mamma drog till spanien förra måndagen vilket betyder att jag varit barnvakt sen dess och fortfarande är det. Hon kommer hem imorgon kväll så då ska jag försöka få mer tid till bloggen. Förrutom att vara barnvakt har jag städat hela lägenheten, diskat, handlat mat, tvättat kläder osv vilket tar väldigt mycket tid. Får se det som en förberedelse innan jag flyttar hemifrån (igen) snart, haha! Inte alls länge kvar nu, lite drygt 3 månader bara. Är inte alls nervös det här året faktiskt utan ser bara fram emot det :) Nu ska jag gå och fixa mat så vi hörs lite senare, då kommer det inspirationsinlägg bl.a. Ha det bäst så länge! 
 
Ytterligare en fisheye bild, haha sjukt snyggt

Fisheye

Nike Air Force 1 Mid - Nike Air Max 90 - Nike Dunk Sky High - Air Jordan 3 Retro
 






Jag som driver bloggen heter då Ronja Viktoria Rosenberg och är 17 år ung. Mitt största intresse är tvspel och datorspel, främst League of Legends. Men också hiphop, webbdesign, teckning och tatuering. Jag har hoppat av skolan och jobbar för tillfället extra i en matbutik undertiden jag försöker klura ut vad jag vill göra med mitt liv. I bloggen kommer ni få ta del av min vardag, få dom senaste låtarna inom svensk hiphop och förhoppningsvis bli inspirerade inom streetwear.

xoxo Ronja