Skola är inte för alla

Kom att tänka på en grej. För ett par dagar sen såg jag ett inlägg på facebook om en kille som hoppat av skolan, öppnat en egen klädaffär som det nu går bra för. Hur fett är inte det? Speciellt här och i Kiruna när alla går antingen fordons, industri eller bygglinjen och sen jobbar i lkab eller aitik typ. Visst det är bra betalt där men är det verkligen värt att slita sig genom arbetsveckorna för några tusenlappar extra? Inte enligt mig. Det är inget jag vill hålla på med resten av mitt liv. Anser att det måste finnas ett intresse i det man gör och göra det helhjärtat.
 
Jag personligen blir less på saker riktigt snabbt därför vill jag ha massa olika jobb i framtiden, inte sitta fast i ett samhälle som dessutom försvinner ner i ett hål i marken (googla gropen malmberget om ni inte bor här). Skolan är inte för alla och jag är helt hundra på att man kan klarar sig utan den. Skolan var helt enkelt inget för mig, inte just då iallafall och därför hoppade jag av för att fundera ut vad jag vill göra med mitt liv NU IDAG. Jag hatar att planera, tror att allting löser sig på ett eller annat sätt och de finns alltid andra vägar att gå än dom vissa tycker att man "borde" gå. Sen att folk ska komma och leka mina föräldrar? Lägg av. Jag vet nog bättre själv vad som passar mig. Nej jag vet inte helt säkert vad jag vill bli men varför ska jag då slänga bort flera år på något jag egentligen inte vill göra? Då är det bättre att fundera ut det först och tjäna pengar under tiden. För dom pengarna kan jag resa, handla grejer o.s.v. istället för att sitta i en skolbänk någonstans och vara less på livet. Man lär sig dessutom massvis med saker av att jobba. Inte bara yrket i sig utan jag blev mer öppen som person, är inte lika blyg längre, man får ta ansvar och tusen andra saker. Skolan finns alltid kvar till senare, kanske inte gymnasiet men Komvux och folkhögskola om jag hittar något jag verkligen vill lära mig. Men t.ex. tatuering som för tillfället är min dröm är inget man lär sig i en skolbänk. 
 
Kom ihåg: Bara döda fiskar simmar med strömmen :)
 
I'm out

Kommentarer
Postat av: Hmm

Ja inte vet jag om man nu "sliter" så mycket för att få ut några extra tusen i månaden. Det finns olika inriktningar i lkab och aitik och man kan jobba skift. Man får flera tusen i belöning inom lkab varje år om det går bra, upp till 5000 kr/år hos tandläkaren och massa mer. Så nej man behöver nödvändigtvis inte slita ut sig för att få ut sin lön :)

2013-11-20 @ 16:09:01
Postat av: Hmm

Och vill man inte stanna här för resten av livet så kan man spara massa pengar från sin lön. Det är där som dom extra "slitsamma" tusenlapparna kommer in och hjälper till, plus att man kan jobba extra om någon är sjuk eller så :) Man kommer längre i sparandet och lidandet i denna håla blir kortare. Men nu tror jag personligen inte någon chef skulle anställa dig om dom skulle läsa detta inlägg...så tur att du ändå inte vill jobba i varken lkab eller aitik. no offence :)

2013-11-20 @ 16:15:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag som driver bloggen heter då Ronja Viktoria Rosenberg och är 17 år ung. Mitt största intresse är tvspel och datorspel, främst League of Legends. Men också hiphop, webbdesign, teckning och tatuering. Jag har hoppat av skolan och jobbar för tillfället extra i en matbutik undertiden jag försöker klura ut vad jag vill göra med mitt liv. I bloggen kommer ni få ta del av min vardag, få dom senaste låtarna inom svensk hiphop och förhoppningsvis bli inspirerade inom streetwear.

xoxo Ronja
Ronja-R@live.se